Să creștem în har la picioarele lui Isus

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. – Efeseni 2:8

Maria Magdalena este personajul meu preferat din Biblie. Eu cred că era o femeie „după inima lui Dumnezeu”. De fapt, sunt sigură! Vedeţi voi, Maria a petrecut fiecare ocazie pe care a avut-o la picioarele lui Isus. Ii cunoaştem deja povestea, dar aş vrea să o aduc în plan practic.

Maria a fost transformată, a fost salvată prin credinţa ei. Ea a crescut în har în urma relaţiei sale cu Isus. Nu mai era la fel ca înainte. Viaţa ei păcătoasă de dinainte nu mai era, iar noua ei viaţă se forma la picioarele lui Isus. Sunt atât de multe aspecte uimitoare ale vieţii ei, dar cel care îmi transmite cele mai multe este prezenţa ei la cruce şi la mormântul gol.

Aproape toţi îl abandonaseră pe Isus la cruce, dar nu şi Maria! Deşi avea inima frântă, ea a ales să fie aproape de Isus – şi acolo a rămas. Încă de la început, locul ei a fost lângă Isus (vezi Luca 10:39), iar în acea zi teribilă, tot lângă Isus o găsim (loan 19:25). Nu ar fi putut face nimic pentru a schimba lucrurile, aşa că a decis să fie cât mai aproape de El posibil. Îmi imaginez că Maria a adormit plângând în acea vineri noapte. Multe dintre noi plângem în diferite ocazii. Fiind femeie, mă pot pune în locul Măriei – cu siguranţă aş fi plâns!

Dar partea care mie mi se pare a fi cea mai interesantă în povestea ei este momentul în care Isus îi vorbeşte în dimineaţa învierii. El pune în gura ei, gura unei femei – o femeie transformată – mesajul învierii. Maria a fost prima care a primit acest mesaj cu însărcinarea de a-L răspândi!

Cum rămâne cu tine şi cu mine? Creştem noi în har? Răspândim noi mesajul Evangheliei? îi permitem lui Isus să fie la cârma vieţii noastre? „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă.” Este o afirmaţie aşa de importantă! Mântuirea este un dar de la Dumnezeu. Nu este ceva ce câştigăm ca urmare a faptelor noastre bune. Important este însă cum permitem acestui har să lucreze prin noi. Tu şi cu mine trebuie să fim la picioarele lui Isus în fiecare clipă a vieţilor noastre. Este singurul mod în care putem creşte în har.

A doua venire a lui Isus vreau să mă găsească la picioarele Lui. Ce zi minunată va fi aceea, prietenii mei! Mă rog să creştem continuu în har prin credinţă.

Erna Johnson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO