Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. – Neemia 9:17

Din cauza multitudinii de sisteme religioase – şi de zei – din climatul în care am crescut, mi-a fost greu să-mi dau seama ce aveau în minte zeii. Mi se părea că ne lăsau să ghicim singuri ce se petrecea în culise. De asemenea, nu aveam nicio explicaţie cu privire la cauzele nenorocirilor şi bolilor din lume. Mulţi făceau eforturi şi cheltuiau o mulţime de bani ca să îmbuneze spiritele ca să nu le mai facă rău cu glumele lor răutăcioase. Uneori, preoţii de la templu ne ofereau „răspunsuri” la întrebări, dar interpretările lor diferite ne derutau şi mai mult. Inadvertenţele şi lipsa unui sistem unitar de credinţe le stârneau închinătorilor îndoiala şi frica.

De aceea, când L-am cunoscut pe Isus, Dumnezeul creştin, la şcoala parohială unde am învăţat, dragostea şi compasiunea Lui, dispoziţia Lui de a muri pentru mine ca să fiu salvată m-au impresionat foarte mult. Ce Dumnezeu!

Ulterior, am studiat Biblia într-o biserică creştină şi L-am cunoscut pe Dumnezeu şi mai bine. Descoperirea caracterului Său m-a determinat să iau decizia de a mă alătura bisericii. A fost extraordinar să aflu că El nu Se ţine de glume. El nu Se contrazice şi este preocupat să-mi dea bucurie, pace şi viaţă din belşug, pentru că mi-am predat viaţa Lui.

De-a lungul vieţii creştine, am ajuns să preţuiesc faptul că El mă iubeşte necondiţionat, cu toate că dragostea mea pentru El a oscilat de multe ori. După aproape cincizeci de ani de umblare cu El, am învăţat să mă încred în El complet, să mă bazez pe făgăduinţele Sale. El mi-a dăruit încredere şi siguranţă în această lume nesigură. El m-a ridicat când eram căzută. El mi-a dat cea mai adâncă bucurie, chiar şi atunci când în viaţa mea era furtună. Nu este nevoie să plătesc vreun om ca să mijlocească înaintea Lui pentru mine sau ca să-mi spună ce vrea El de la mine. El mi-a oferit Cuvântul Său sigur, plin de putere şi sfaturi pentru viaţa de zi cu zi, în orice situaţie.

Da, Dumnezeu este de partea mea! El vrea tot ce este mai bun pentru mine. El îmi iartă păcatele atunci când II dezamăgesc şi îmi readuce voinţa în armonie cu voinţa Sa. El mă duce în locuri unde nu am crezut că voi reuşi vreodată să ajung. El mă încurajează. El îmi promite puterea Sa, dragostea Sa şi harul Său. Ce Dumnezeu!

Sally Lam-Phoon

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO