0
0

Voi atrage la Mine pe toţi oamenii. – loan 12:32

Nu era nimeni în cameră, dar dîntr-un colţ răzbăteau şase cuvinte cântate de o voce cade copil: „Isus… mă… iubeşte… şi pe… mine.” Domnul Nimeni, peruşul, învăţase că putea să-i atragă pe cei prezenţi la colivia lui dacă îşi înclina simpaticul căpşor albastru deschis şi dacă rostea propoziţia asta.

Trebuia neapărat să-mi cumpăr şi eu un peruş şi să aflu cum să-l învăţ să vorbească! Am găsit în toate cărţile pe care le-am citit o recomandare: să cumpăr o singură pasăre, pentru că ea va simţi nevoia să se ataşeze de ceva şi doar aşa se va ataşa de oameni. În final, m-am decis să iau totuşi două păsări cântătoare şi nu una singură vorbitoare, pentru că şi lor le place relaţia cu oamenii.

Pasărea aceasta solitară care vorbea ca să atragă atenţia altora îmi aminteşte de faptul că majoritatea dintre noi cunoaştem printre vecinele noastre, printre surorile de la biserică sau printre colegele de la serviciu o persoană „flămândă” din punct de vedere social, o persoană care simte că încercările ei de a lega relaţii cu alţii nu au succes. O soră de credinţă mi-a povestit odată că într-un Sabat, când ieşea din biserică, prezbiterul de serviciu a dat mâna cu ea şi i-a urat „Sabat fericit!” în timp ce se pregătea să dea mâna cu persoana din spatele ei. Mi-a povestit că şi-a spus în gând: Nu am nevoie să dai mâna cu mine. Aş prefera mai degrabă ca soţia ta să-mi dea o îmbrăţişare.

Omul singur tânjeşte după ceva care să-i umple golul din suflet. Sunt copiii şi tinerii „flămânzi” din punct de vedere social când părinţii şi adulţii nu-şi iau timp pentru ei, nu-i observă, nu discută cu ei, nu fac activităţi împreună cu ei? Vor căuta ei atunci să le atragă atenţia pe alte căi, aidoma peruşului care vorbea? Vor căuta să le atragă atenţia pe căi nesănătoase sau prin obiceiuri dăunătoare spiritual, ca să-şi umple golul din suflet?

La fel şi surorile noastre sunt „flămânde” din punct de vedere social când nu le băgăm în seamă, nu le observăm, nu le facem complimente şi nu le implicăm spiritual? Să ne aducem aminte că, prin bunătatea şi atenţia noastră, le putem asigura de faptul că Isus le iubeşte şi pe ele!

Janet Lankheet

0
0

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO