De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea. – Marcu 11:24

Pe 10 martie 2014, fetiţa mea a împlinit 15 luni. A fost nu doar o zi specială, ci şi ziua în care trebuia din nou vaccinată. La un moment dat mi-am dat seama că i-am rătăcit carnetul de vaccinare, pe care trebuia să îl duc la spital. L-am căutat reste tot, găsind doar lucrurile pe care le ţin împreună cu carnetul, nu şi carnetul.

În această dimineaţă am renunţat să îl mai caut, dar am reluat căutările când m-am întors de la serviciu. Neavând nicio idee pe unde ar putea fi, am început să mă agit, din cauza importanţei pe care i-o acorda spitalul acestui carnet. În plus, nu știam ca neglijenţa mea să ducă la neimunizarea copilului meu. Înainte să merg la culcare, am căutat câteva ore bune carnetul.

Brusc, în somn, mi-am adus aminte de lipsa carnetului. M-am trezit şi am înce-rut iar să îl caut, pe la ora 23. După 30 de minute mi-am dat seama că chiar trebuie să dorm, aşa că m-am întors în pat, fiindcă era evident că n-o să găsesc niciodată carnetul dacă mă chinui singură. Înainte să adorm mi-a trecut prin cap că aş putea să mă rog pentru orice şi să cred că Dumnezeu m-ar putea auzi. Aşa că I-am şoptit ui Dumnezeu această rugăciune: „Tu poţi să faci toate lucrurile. Te rog, ajută-mă să zisese carnetul de vaccinare al fetiţei mele!”

După 30 de minute, fratele meu a intrat în dormitor întinzându-mi documentul îndelung căutat. Mi-a explicat că îl găsise sub unul dintre fotoliile din sufragerie. Apropo, a fost singurul fotoliu pe care nu l-am dat la o parte în căutările mele. Uau, a rost minunea mea de la miezul nopţii!

În toată această experienţă, Dumnezeu încerca să îmi arate ceva, un lucru pe care l-am înţeles foarte bine a doua zi dimineaţa. S-a întâmplat când am deschis devoţionalul de femei şi am citit: „Minunea de la apus”, de Cheryl Henry-Aguilar. În acest text, Cheryl explica modul în care, în mod providenţial, a găsit pantoful fetiţei ei. Am înţeles că Dumnezeu încerca să îmi spună, aşa cum i-a spus şi lui Cheryl – şi cum ne spune tuturor, la un moment dat: „Îţi voi răspunde la rugăciune chiar dacă e vorba doar de nişte hârtii, cum ar fi, de exemplu, carnetul de vaccinuri.” Tu ce ai pierdut astăzi? Chiar şi din punct de vedere spiritual? Poate că pentru mulţii nu contează, dar pentru Dumnezeu contează. Spune-I despre nevoia ta de o minune. O să te ajute să găseşti ceea ce cauţi.

Mofoluke I. Akoja

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO