Înainte ca să mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Era prima zi din an. Imediat ce am intrat în Secţia de obstetrică unde lucram, mi-am dat seama, după sunetele care se auzeau dintr-o sală de travaliu, că un copil va veni curând pe lume. A sosit la timp pentru micul dejun – zdravăn, sănătos şi pregătit pentru prima masă. Cu câteva ore înainte de prânz, capelanul spitalului, Danny Parada, a venit în vizită la pacientele mele. După ce şi-a terminat turul, a venit şi mi-a spus că mama care născuse în acea dimineaţă nu avea acasă nimic decât o cutie în care să doarmă bebeluşul ei. Băieţii ei mai mari – de doi şi de patru ani – dormeau pe jos, pe nişte pături.

– Nu ştii cumva vreun pătuţ de dat sau de împrumutat, m-a întrebat el.

– Nu, nu ştiu, dar lasă-mă să dau câteva telefoane.

Prima pe care am sunat-o a fost directoarea centrului social local. Ştiam că locaţia în care se afla centrul nu era atât de mare încât să depoziteze mobilă, dar uneori directoarea avea cunoştinţă de lucruri pe care oamenii erau doritori să le doneze. La telefon, ea mi-a spus că tocmai o sunase o prietenă, cam cu o oră în urmă, care i-a spus că nora ei voia să dea un pătuţ. Când am sunat-o, doamna respectivă a fost foarte încântată să găsească pe cineva care să folosească pătuţul şi s-a oferit să-l şi transporte.

Noua mămică a fost în culmea fericirii la aflarea veştii. Când am rugat-o să îmi dea adresa unde să îi fie dus pătuţul, a ezitat o clipă, apoi m-a întrebat dacă nu ar putea primi pătuţul după ce ajunge ea acasă. Soţul ei era la închisoare. Din fericire, am făcut alte aranjamente pentru ca pătuţul să ajungă la ea acasă şi să fie instalat. Mai târziu în acea după-amiază, donatoarea m-a sunat la serviciu şi m-a întrebat dacă nu cumva i-ar fi utile noii mămici şi lenjeria pentru pătuţ, împreună cu protecţia laterală. Când i-am răspuns afirmativ, m-a întrebat:

– E băiat sau fată? Am de dat nişte hăinuţe de băiat.

– E băiat, am informat-o eu bucuroasă, şi mai are doi fraţi acasă. Le este de folos orice îmbrăcăminte aţi avea să le daţi.

În decurs de trei ore, Dumnezeu a condus un lanţ de evenimente pentru a ajuta o tânără mamă cu nevoi majore. Ce mod de a începe noul an! Acum, când îţi începi acest an împreună cu Dumnezeul nostru iubitor şi grijuliu, fii vigilentă să poţi observa căi şi situaţii pe care El le foloseşte pentru a-ţi împlini nu doar ţie nevoile, ci şi pe ale altora – prin tine.

Shirley A. Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO