Isus le-a zis îndată: „îndrăzniţi. Eu sunt, nu vă temeţi! – Matei 14:27

Ai avut vreodată în minte o imagine care să descrie o experienţă prin care treci?

Când am trecut prin procesul de divorţ, m-am aflat fără voia mea într-o serie de situaţii extenuante, cum ar fi: găsirea unui nou loc unde familia noastră formată din cinci membri să poată sta, găsirea unui loc de muncă, după ce 15 ani am stat acasă cu copiii, şi dilema de unde să scot următoarea noastră masă. A fost foarte greu să îmi găsesc echilibrul emoţional şi să încerc să îi scutesc pe copii de stres, într-o situaţie deja dificilă.

În timpul anilor cât a durat această încercare, mintea mea s-a protejat prin crearea de imagini cu mine într-o piscină mare. Stăteam pe vârfuri, cu nasul abia ieşindu-mi din apă. Au existat multe ocazii în care mă scufundam, dar apoi mă luptam să ies la suprafaţă din nou. Ştiam că a intrat în funcţiune instinctul meu de supravieţuire şi de aceea mi se crea imaginea în minte. Eram speriată că această apă mă va cuprinde, iar într-o zi mă va îneca.

Creştină fiind, mi-am reamintit textul biblic care spune că Dumnezeu nu mă va lăsa niciodată şi nu mă va părăsi (Evrei 13:5). El nu l-a lăsat pe Petru atunci când a coborât din corabie, încrezător în capacitatea lui de a merge pe apă. Isus, aşteptând în depărtare, l-a văzut pe Petru scufundându-se. Acest lucru s-a întâmplat exact în momentul în care Petru s-a speriat şi şi-a luat ochii de la Domnul. Apoi a strigat: „Doamne, scapă-mă!” şi Isus imediat Şi-a întins braţul şi l-a prins. Apoi l-a certat: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31)

Da, chiar aşa. De ce trebuie să ne îndoim că Dumnezeu nu poate să îşi întindă braţul şi să ne salveze din situaţiile în care ne aflăm? Să nu ne lăsăm mintea să construiască imagini cu o situaţie disperată şi nici să nu credem minciuni pe care ni le prezintă Diavolul! Cu întârziere, îi cerem ajutorul lui Dumnezeu. Din cauza fragilităţii credinţei noastre, situaţia în care ne aflăm ne afundă, în loc să ne înalţe.

Data viitoare când ne vom confrunta cu greutăţi, să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeul nostru le vede de sus pe toate, ne prinde şi, în virtutea îndurării şi iubirii Sale enorme, ne scoate din ape în siguranţa braţelor Sale. Aceasta ar trebui să fie imaginea noastră mintală.

Karen Phillips

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO