Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. Psalmul 121:7-8

Era joi dimineaţa devreme când am fost trezită de nişte zgomote de afară. Pentru că eram obosită din cauză că muncisem cu o seară înainte, le-am ignorat şi m-am culcat la loc. După aproximativ o jumătate de oră, am auzit strigăte care veneau din propria casă: „Poliţia! Poliţia!” Deschizând uşa la dormitor, am dat nas în nas cu doi poliţişti urcând pe scări. „Este casa dumneavoastră?”

Derutată, le-am spus că „da”, iar ei m-au rugat să cobor să îmi opresc alarma. Cum au intrat poliţiştii în casă când eu aveam uşile încuiate? I-am rugat să îmi explice ce se întâmplase. Mi-au spus că pornise alarma, iar firma de securitate nu putuse să mă contacteze, aşa că îi solicitase pe ei să ia legătura cu mine. Telefonul meu era pe modul silenţios din seara anterioară, de când lucrasem, şi uitasem să repornesc sunetul; prin urmare, nu am auzit telefonul când firma de pază mă căutase.

Poliţiştii mi-au mai spus că găsiseră deschisă uşa din spatele casei, aşa că au intrat şi au cercetat parterul şi se pregăteau să cerceteze etajul. În primul şi în primul rând, nu ştiam că uşa din spate era deschisă, iar partea şi mai ciudată era că nu am auzit alarma. Deşi am un somn superficial, dormisem cu alarma pornită. Poliţia mi-a întocmit dosar de alarmă falsă, dar o săptămână mai târziu, un vecin mi-a adus la cunoştinţă că, atunci când au examinat filmarea de pe camera de supraveghere din noaptea incidentului, au văzut doi bărbaţi ieşind în fugă din casa mea. Poliţia a luat filmul, iar ulterior i-au putut găsi şi aresta pe hoţi.

Uneori ne rugăm cerându-I lui Dumnezeu să ne ocrotească şi să vegheze asupra noastră în noaptea care ne stă înainte. Posibil ca aceste rugăciuni să fie o rutină, dar în noaptea aceea eu ştiu că Dumnezeu a fost cel care m-a ocrotit. De ce nu m-a trezit alarma? Ştiu că Dumnezeu a făcut să dorm adânc. Ştia că, dacă m-aş fi trezit, probabil aş fi coborât scările şi aş fi dat nas în nas cu intruşii. Această poveste ar fi putut avea un final foarte diferit. Să nu considerăm că ocrotirea lui Dumnezeu vine de la sine!

Agnes Vaughan

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO