Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul. – Efeseni 6:12,13

Eu şi Polly Elrod relatam „poveşti de război”, aşa cum facem din când în când. Ea are ceva sub un metru şi jumătate, 80 de ani, ochi scânteietori, păr cărunt în cascade peste umeri, fiind o copie reuşită a cum e posibil să arate Dolly Parton la senectute.

De la primul program al Misiunii Femeii la care i-am fost invitată, ne-am legat una de alta şi, drept urmare, cărările ni s-au intersectat din când în când. Pasiunea ei pentru Isus este palpabilă, iar programele ei au atras multe femei lovite şi îndurerate. S-ar putea chiar să dai peste o motociclistă conducând minutele de laudă şi închinare sau peste vreo fumătoare înrăită care se luptă în curtea din spate cu ultima ţigară. Femeile cu probleme se simt în siguranţă cu Polly. Ea mi-a povestit despre o confruntare cu vrăjmaşul la unul dintre programele la care participasem şi eu. Mi-am adus astfel aminte cât de puternică este orice fiică a lui Dumnezeu când îşi pune total încrederea în Hristos şi în puterea Sa.

Polly participa la un seminar de recuperare destinat femeilor abuzate care era condus de fiica mea, Marie Fisher, o fostă victimă a abuzului şi prezbiter la biserica adventistă din Ketchum, Oklahoma, unde sunt amândouă membre. Polly stătea lângă o tânără pe nume Desiree, care adusese la seminar trei prietene. La un moment dat, a observat ceva ieşit din comun. Una dintre femei -,,fete” cum le spune ea – se comporta ciudat. Iată cum mi-a descris Polly ce s-a întâmplat după aceea: „Fata era agitată, neliniştită, şi i-a arătat altei fete zgârieturile lungi pe care le avea pe spate. În timpul pauzei, această fată a ieşit în curtea din spate. Am simţit că Duhul Sfânt îmi spune că ar trebui să mă duc să mă rog cu ea, aşa că i-am spus lui Marie că întâi trebuie să ne rugăm noi două. Având în poşetă un flacon cu ulei de măsline, Marie s-a îndreptat spre tânăra musafiră împreună cu mine şi câţiva alţi participanţi. Când am ajuns la fată, ea a căzut pe spate. Când am încercat să o prind, mi-am dat seama că nu atingea pământul cu capul – pentru că levita.”

„Doamne, când ne dăm seama că suntem prinse în mijlocul războiului spiritual, adu-ne aminte că Tu eşti puterea noastră! Îmbracă-ne în armura Ta, întrucât Tu ai eliminat duşmanul la Calvar. Amin!”

Cynthia J. Prime

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO