Dintr-o săritură a fost în picioare şi a început să umble. A intrat cu ei în Templu, umblând, sărind şi lăudând pe Dumnezeu. – Faptele apostolilor 3:8

Într-un Sabat, fiind foarte ispitită să rămân acasă din cauza oboselii şi a faptului că nu mă simţeam bine, nu am putut totuşi să nu mă gândesc la cât de multe făcuse Dumnezeu pentru mine în toate săptămânile precedente – în câteva domenii ale vieţii mele.

Familie: Familia fiicei mele a putut să petreacă o săptămână întreagă împreună cu noi. Faptul că am putut fi cu nepotul meu a fost un mod de a scăpa de stres.

Lucrare: În timp ce pregăteam o convenţie de instruire/acreditare a responsabilelor cu Misiunea Femeii, în Bangkok, am primit vestea că două dintre invitate nu puteau veni. Şi nu doar că am găsit repede două vorbitoare care să le înlocuiască, dar la convenţia respectivă peste 100 de femei au fost acreditate ca responsabile cu Misiunea Femeii şi mărturiile lor ne-au inspirat pe toţi cei prezenţi.

Finanţe: Într-o luni după-amiază, eu şi soţul meu am mers la o bancă unde ni s-a spus că banca în care recent făcusem un depozit semnificativ se închisese cu două săptămâni mai devreme. Singura şansă pe care o aveam să ne recuperăm banii era să mergem, după şase luni, la sediul central al băncii, din Makati City (centrul financiar al Filipinelor). Când ne-am dus la sucursala care încă funcţiona, ni s-au înmânat două formulare: unul pentru retragerea depozitului vinerea următoare şi al doilea era o împuternicire pentru soţul meu, deoarece vinerea următoare eu eram la Bangkok, la Convenţia Departamentului Misiunea Femeii (menţionată mai sus).

Mărturie personală: Miercurea, când mă îmbarcam în avion, m-am rugat lui Dumnezeu ca în acea călătorie să-mi dea ocazia să fac cunoscută cuiva iubirea Sa. Un cuplu de musulmani a ocupat locurile de lângă mine. Până la finalul călătoriei, am găsit împreună punctele pe care le aveau în comun sistemele noastre diferite de credinţă, am discutat despre importanţa credinţei şi am făcut schimb de cărţi de vizită în cel mai cordial mod. După aşa frumoase experienţe în călătoriile pe care le fac şi după succesul convenţiei, am fost întâmpinată acasă de soţul meu, care mi-a înmânat un cec emis de banca închisă, prin care mi se returna întreaga sumă pe care o depusesem.

Da, o să merg la biserică în acest Sabat, pentru că am o bogăţie de binecuvântări pentru care să îl laud pe Dumnezeu. Draga mea, când te simţi obosită, slăbită şi descurajată, meditează la binecuvântările lui Dumnezeu în viaţa ta. O să te simţi reînviorată şi plină de recunoştinţă faţă de Dumnezeu!

Helen Bocala Gulfan

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO