De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

M-am bucurat de veste: comitetul nostru de misiune din Africa de Vest îl alesese pe soțul meu delegat la sesiunea mondială a Bisericii noastre, care se ținea în Statele Unite. Da, un vis devenit realitate. Și eu puteam participa ca invitată, dar bucuria mea s-a înjumătățit când ni s-a spus că va trebui să contribuim cu jumătate din sumă, din cauza constrângerilor financiare ale misiunii.

Cunoscând dificultățile financiare ale familiei noastre, am știut că nu voi putea participa la sesiune. Totuși m-am hotărât să îl ajut pe soțul meu să facă rost de partea lui de bani, ca să poată participa.

Dar am primit o altă lovitură când, după câteva luni, am fost chemați să slujim într-o altă misiune. Comitetul ne-a informat atunci că soțul meu nu va mai fi delegat, deoarece fusese înlocuit de altcineva. Am fost de-a dreptul dezamăgită, dar imediat m-am simțit încurajată de textul din Romani 8:28, întrucât eu chiar cred că toate lucrurile lucrează pentru binele celor care îl iubesc pe Dumnezeu. Am uitat de participarea la sesiunea mondială, dar ne rugam constant pentru succesul ei, în special pentru alegerea conducătorilor.

Apoi vestea bună a venit din partea comitetului misiunii: soțul meu avea să fie totuși delegat și cheltuielile să-i fie integral acoperite. Ce veste bună! Nu trebuia să contribuim cu nimic. Și puteam participa și eu, cu condiția să îmi achit costul biletului. Povara fusese ușurată! Slavă Domnului!

Dumnezeu a purtat de grijă, și eu și soțul meu am participat la Sesiunea Conferinței Generale din 2010, din Atlanta, Georgia. A fost un mare privilegiu să ne închinăm alături de miile de oameni reprezentând toate națiile și limbile pământului.

Îl slăvesc pe Dumnezeu pentru tot ce s-a întâmplat. Deși a fost dureros când soțul meu a fost înlocuit, s-a deschis totuși o altă ușă, cu adevărat mai bună, de pe urma căreia am avut și eu de câștigat. Uneori, pur și simplu trebuie să așteptăm și să avem încredere să vedem cum Dumnezeu va aranja lucrurile conform planului Său.

Dragi surori, nu renunțați când se închide o ușă; aveți credință în Dumnezeu și încredeți-vă în textul de azi! Dumnezeu va deschide pentru voi o ușă mai bună!

Omobonike Sessou

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO