Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El şi copiii lui au un loc de adăpost la El. Proverbele 14:26

Eram în ultimul semestru de facultate, aproape de momentul în care trebuia să îmi fac lucrarea de disertaţie. Trebuia să particip la un eveniment foarte important pentru mine, deoarece avea să fie o demonstraţie a ceea ce făcusem în timpul semestrului. Toată lumea trebuia să ia parte, fiindcă facultatea ne evalua. Dacă cineva nu participa, dovedea prin aceasta că nu era interesat să arate ceea ce învăţase. Am început să îmi fac griji când am aflat exact ziua când avea loc prezentarea mea. După ce m-am pregătit o vreme, m-am confruntat cu o problemă. Ultima prezentare avea să fie sâmbăta, încă era în discuţie momentul din zi când să aibă loc: dimineaţa, la prânz sau seara. După această veste, am început să îl rog pe Dumnezeu să intervină, pentru că nu voiam să fac aşa ceva în Sabat, dar, bineînţeles, voiam să pot să îmi prezint teza.

Am avut încredere în Domnul şi El a fost cu mine în acea ocazie. Întotdeauna El a găsit căi prin care să îi fac cunoscut numele în acea instituţie. M-am rugat să se schimbe ora prezentării. Voiam să se desfăşoare sâmbătă seara, dar s-a ales sâmbătă după-amiaza. De ce, Doamne, de ce?

A sosit şi ziua cu pricina şi eu eram tristă, fiindcă nu puteam participa şi nu luam nota pe care o doream. M-am gândit să mă duc după încheierea Sabatului, imediat după programul pentru tineri, dar n-am reuşit. Când am sunat-o, prietena mea mi-a zis că nici nu trebuie să mă mai duc, fiindcă totul se încheiase deja şi toată lumea plecase.

Eram tristă, dar am acceptat situaţia ştiind că o să absolv chiar dacă nu participasem a evenimentul de sâmbătă. După o săptămână, am primit un telefon de la facultate, cu notele finale. Spre surprinderea mea, primisem cea mai mare notă posibilă, chiar dacă nu îmi prezentasem disertaţia.

Dumnezeu îmi pregătise o surpriză. Profesorul mă notase pe baza unei alte lucrări ce îmi aparţinea. Sunt fiica unui Dumnezeu care poate face orice. Nu a fost nevoie să schimbe data sau ora. El S-a dovedit a fi Dumnezeul lucrurilor imposibile. A fost important în ochii profesorului să fiu o studentă bună, dar, mai presus de toate, în ochii lui Dumnezeu, să fiu o creştină bună.

Jane Rose Alves Medeiros

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO