Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele. (Mica 7:7)

Dragă prietenă,

Poate eşti tristă şi simţi că Dumnezeu e departe… Te înţeleg! Nu mă crezi? Vreau să îţi povestesc ceva…

O zi răcoroasă de octombrie… Trenul gonea monoton prin amurgul roşiatic. În el stăteam eu, singură, abătută şi îngândurată. Te întrebi la ce mă gândeam?… La mama. Însă mama mea era în sala de operaţie. Cu greu a trebuit să aştept trecerea a trei săptămâni pentru a afla diagnosticul. Şi au trecut… Avea o formă foarte rară de cancer.

În sufletul meu de adolescentă, au început să se strecoare îndoiala şi multe întrebări. Au urmat nopţi grele şi dimineţi în care mă trezeam cu speranţa că totul a fost doar un coşmar urât. Dar era real. Pentru mine, Dumnezeu parcă dormea şi simţeam că mă trădează, neţinându-Şi promisiunile. M-am decis totuşi să nu mai lupt singură, deoarece era fără rost. Aşa că într-o zi, pe care am aşteptat-o cu o oarecare speranţă, I-am spus lui Dumnezeu să facă voia Sa în dreptul mamei. În acea zi, mama a avut parte de o rugăciune foarte specială şi i s-a făcut ungerea cu untdelemn.

În puţinele minute care au urmat, am simţit că Dumnezeu e acolo, chiar lângă noi, şi am înţeles că lucrurile sunt în mâna Sa şi că viitorul e plin de speranţă. Şi aşa a fost. Te întrebi ce a urmat? Îţi spun. Mama s-a vindecat, iar la numai câteva luni, rezultatele analizelor erau foarte bune. Chiar şi unii medici necredincioşi au afirmat că, în dreptul ei, a fost numai intervenţia lui Dumnezeu. Atunci am înţeles de ce a îngăduit El această experienţă: ca să învăţ că El are în grijă toate lucrurile şi că eu sunt dependentă de El.

Iată şi un gând inspirat: „Aceia care îl cred pe Hristos pe cuvânt şi predau fiinţa lor purtării Sale de grijă şi viaţa lor ca El să o conducă, vor afla pace şi linişte. Nimic din lume nu poate să-i întristeze când El îi înveseleşte cu prezenţa Sa. În supunere desăvârşită este odihnă desăvârşită. […] Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui… ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 312) Şi în viaţa ta Dumnezeu vrea să facă minuni, dar poate nu îl laşi încercând să îl „ajuţi”. Încrede-te în El fără nicio rezervă şi vei fi uimită de ceea ce va face pentru tine! Fă acest lucru chiar azi. Mă voi ruga pentru tine, draga mea. Să ai zi frumoasă!

Cu drag, prietena ta de suflet,

Haideea Ţărmure, Banat

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO