Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va însănătoşi.

(Iacov 5:15)

în aprilie 2006, m-am implicat împreună cu soţul meu intr-un program evanghelistic organizat de uniunea noastră de conferinţe din Nigeria. Programul a durat două săptămâni, în diverse locaţii şi cu vorbitori diferiţi. Soţul meu urma să predice intr-un loc, iar eu intr-altul, în acelaşi oraş. A fost o experienţă frumoasă pentru mine, fiind prima dată când ţineam o sesiune de evanghelizare.

La sfârşitul primei seri, ne aflam la cină când soţul meu şi-a muşcat obrazul într-o parte şi a ţipat. Nu aveam nicio idee ce i se întâmplase. Puţin ne dădeam noi seama că avusese loc cel mai groaznic accident care ţi se poate întâmpla acasă. După ce i-am ţinut capul un timp, a spus că vrea să facă un duş rece. Dar imediat ce apa i-a atins capul, a simţit furnicături la nivelul craniului. Şi asta a fost tot – a paralizat. Nu putea scoate niciun cuvânt. Trebuia să-mi apropii urechea de gura lui ca să înţeleg ce spunea. Am fost la cele mai bune spitale din jur, dar în zadar. Îi mulţumesc Domnului că membrii şi liderii bisericii ne vizitau dimineaţa şi seara ca să se roage împreună cu noi. Acesta a fost singurul ajutor pe care l-am primit. Bineînţeles că soţul meu nu a mai putut continua seria de evanghelizare.

Săptămânile au trecut fără nicio schimbare în starea sa. După o lună, am reuşit să zburăm în Houston, Texas, la tratament. O prietenă de-a mea lucra acolo, la Spitalul Judeţean.

Testele medicale au arătat că soţul meu, prin acea muşcătură, şi-a tăiat, cumva, nervii cranieni care controlau mişcarea. Medicul ne-a explicat că, de obicei, pacientul moare sau rămâne paralizat cel puţin nouă luni. Dar slavă lui Dumnezeu, nu numai că soţul meu trăieşte, dar şi-a revenit fără medicaţie – un răspuns clar la rugăciunile noastre!

Te confrunţi astăzi cu vreo boala sau alte provocări care-ţi ameninţă viaţa? Ai încredere deplină în Dumnezeu şi, la momentul potrivit, El te va izbăvi. Soţul meu şi cu mine suntem dovada vie a acestui fapt şi tu vei fi la fel. Nu este niciun secret cu privire la ce poate Dumnezeu să facă. Ce a făcut El pentru mine, va face, cu siguranţă, şi în cazul tău.

COMFORT NNENNA ABALI

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO