Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

(2 Corinteni 5:17)
Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.

(Ezechiel 36:26)

Cu câţiva ani în urmă eram instructoare la grupa de Grădiniţă în cadrul unei Şcoli Biblice de Vacanţă pline de viaţă. Într-o ocazie, s-a întâmplat să aud una dintre fetiţe şoptindu-i prietenei ei:
– Mă întreb oare câţi ani are doamna Moyers.
– Nu ştiu, i-a răspuns cealaltă. Dar fata ei Julie (de asemenea colegă cu ele) are cinci ani, aşa că doamna Moyers cred că are cel puţin 12.

Am ieşit din cameră ca să chicotesc în altă parte, pentru că nu voiam să se ruşineze sau să se simtă prost. De fapt, aveam 33 de ani atunci. Făcusem multe activităţi distractive împreună şi probabil deveniseră atât de obişnu­iţi cu mine, încât chiar credeau că eram cam de vârsta lor. De fiecare dată când mă gândesc la acest dialog, zâmbesc. Şi-mi dau seama că vârsta nu contează dacă ai o inimă tânără.

Într-o altă ocazie, i-am făcut o vizită bunicii din partea tatălui. Verişorul meu Daryl, un băieţel pe atunci, a întrebat-o pe bunica:
– Câţi ani ai?
Când i-a spus că 63, acesta i-a răspuns:
– Mamăăă, eşti chiar bătrână.
– Câţi ani crezi că are mama ta? a vrut să ştie bunica.
– Treizeci şi şapte, a fost răspunsul.
– Nici ea nu e chiar aşa tânără, observă bunica .
– Ba este! insistă Daryl. E aproape nouă!

Poate că zâmbim la felul în care s-a exprimat Daryl. Şi totuşi facem me­reu referire la expresiile: „nou-născuţi, „studenţi noi”, „muncitori noi” sau „proaspăt căsătoriţi”. Nimeni dintre noi nu poate da timpul înapoi ca să de­vină mai tânăr din punct de vedere fizic, dar este posibil să „ne naştem din nou” sau să fim schimbaţi din punct de vedere spiritual. Iar textele de astăzi ne spun că putem beneficia de un transplant de inimă pe plan spiritual. Atunci când Îl invităm pe Hristos în inimă, semnăm un nou contract pentru viaţa noastră. Iar odată ce povara păcatelor şi a sentimentelor de vinovăţie cauzate de acestea dispar, ne simţim mult mai fericiţi şi chiar mai tineri. Mă rog pentru fiecare persoană care citeşte aceste rânduri, care cunoaşte deja această bucurie sau care va experimenta în viitorul apropiat o astfel de renaştere spirituală.

BONNIE MOYERS

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO