Estera 8

1. In aceeasi zi, imparatul Ahasveros a dat imparatesei Estera casa lui Haman, vrajmasul iudeilor. Si Mardoheu a venit inaintea imparatului, caci Estera aratase legatura ei de rudenie cu el.
2. Imparatul si-a scos inelul, pe care-l luase inapoi de la Haman, si l-a dat lui Mardoheu. Estera, din partea ei, a pus pe Mardoheu peste casa lui Haman.
3. Apoi Estera a vorbit din nou inaintea imparatului. S-a aruncat la picioarele lui, a plans, l-a rugat sa opreasca urmarile rautatii lui Haman, agaghitul, si izbanda planurilor lui impotriva iudeilor.
4. Imparatul a intins toiagul imparatesc de aur Esterei, care s-a ridicat si a stat in picioare inaintea imparatului.
5. Ea a zis atunci: „Daca imparatul gaseste cu cale si daca am capatat trecere inaintea lui, daca lucrul pare potrivit imparatului si daca eu sunt placuta inaintea lui, sa se scrie ca sa se intoarca scrisorile facute de Haman, fiul lui Hamedata, agaghitul, si scrise de el cu gand sa piarda pe iudeii care sunt in toate tinuturile imparatului.
6. Caci cum as putea eu sa vad nenorocirea care ar atinge pe poporul meu si cum as putea sa vad nimicirea neamului meu?”
7. Imparatul Ahasveros a zis imparatesei Estera si iudeului Mardoheu: „Iata, am dat Esterei casa lui Haman, si el a fost spanzurat pe spanzuratoare, pentru ca intinsese mana impotriva iudeilor.
8. Scrieti, dar, in folosul iudeilor cum va va placea, in numele imparatului, si pecetluiti cu inelul imparatului. Caci o scrisoare scrisa in numele imparatului si pecetluita cu inelul imparatului nu poate fi desfiintata.”
9. Logofetii imparatului au fost chemati in vremea aceea, in a douazeci si treia zi a lunii a treia, adica luna Sivan, si au scris, dupa tot ce a poruncit Mardoheu, iudeilor, capeteniilor ostirii, dregatorilor si mai marilor celor o suta douazeci si sapte de tinuturi asezate de la India la Etiopia, fiecarui tinut dupa scrierea lui, fiecarui popor dupa limba lui, si iudeilor dupa scrierea si limba lor.
10. Au scris in numele imparatului Ahasveros si au pecetluit cu inelul imparatului. Au trimis scrisorile prin alergatori calare pe cai si catari nascuti din iepe.
11. Prin aceste scrisori, imparatul dadea voie iudeilor, ori in care cetate ar fi fost, sa se adune si sa-si apere viata, sa nimiceasca, sa omoare si sa piarda, impreuna cu pruncii si femeile lor, pe toti aceia din fiecare popor si din fiecare tinut care ar lua armele sa-i loveasca, si sa le prade averile.
12. Aceasta sa se faca intr-o singura zi, in toate tinuturile imparatul Ahasveros, si anume in a treisprezecea zi a lunii a douasprezecea, adica luna Adar.
13. Aceste scrisori cuprindeau hotararea care trebuia vestita in fiecare tinut si dadeau de stire tuturor popoarelor ca iudeii stau gata pentru ziua aceea ca sa se razbune pe vrajmasii lor.
14. Alergatorii calare pe cai si pe catari au plecat indata si in toata graba, dupa porunca imparatului. Hotararea a fost vestita si in capitala Susa.
15. Mardoheu a iesit de la imparat cu o haina imparateasca albastra si alba, cu o mare cununa de aur si cu o mantie de in subtire si de purpura. Cetatea Susa striga si se bucura.
16. Pentru iudei nu era decat fericire si bucurie, veselie si slava.
17. In fiecare tinut si in fiecare cetate, pretutindeni unde ajungea porunca imparatului si hotararea lui, a fost intre iudei bucurie si veselie, ospete si zile de sarbatoare. Si multi oameni dintre popoarele tarii s-au facut iudei, caci ii apucase frica de iudei.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO