1 Cronici 22

1. Si David a zis: „Aici sa fie Casa Domnului Dumnezeu si aici sa fie altarul arderilor de tot pentru Israel.”
2. David a strans pe strainii din tara lui Israel si a insarcinat pe cioplitorii de piatra sa pregateasca pietre cioplite pentru zidirea Casei lui Dumnezeu.
3. A pregatit si fier din belsug pentru cuiele de la aripile usilor si pentru scoabe, arama atat de multa incat nu puteau s-o numere
4. si lemne de cedru fara numar, caci sidonienii si tirienii adusesera lui David lemne de cedru din belsug.
5. David zicea: „Fiul meu Solomon este tanar si plapand, si Casa care va fi zidita Domnului trebuie sa fie de mare faima si slava in toate tarile; de aceea vreau sa-i pregatesc cele de trebuinta pentru zidirea ei.” Si David a facut mari pregatiri inainte de moarte.
6. David a chemat pe fiul sau Solomon si i-a poruncit sa zideasca o Casa Domnului Dumnezeului lui Israel.
7. David a zis lui Solomon: „Fiul meu, aveam de gand sa zidesc o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu.
8. Dar cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: „Tu ai varsat mult sange si ai facut mari razboaie; de aceea nu vei zidi o Casa Numelui Meu, caci ai varsat inaintea Mea mult sange pe pamant.
9. Iata ca ti se va naste un fiu, care va fi un om al odihnei si caruia ii voi da odihna, izbavindu-l din mana tuturor vrajmasilor lui de jur imprejur; caci numele lui va fi Solomon si voi aduce peste Israel pacea si linistea in timpul vietii lui.
10. El va zidi o Casa Numelui Meu. El Imi va fi fiu, si Eu ii voi fi Tata; si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui in Israel.”
11. Acum, fiule, Domnul sa fie cu tine, ca sa propasesti si sa zidesti Casa Domnului Dumnezeului tau, cum a spus El despre tine!
12. Numai sa-ti dea Domnul intelepciune si pricepere si sa te faca sa domnesti peste Israel in pazirea Legii Domnului Dumnezeului tau!
13. Atunci vei propasi, daca vei cauta sa implinesti legile si poruncile pe care le-a dat lui Moise, Domnul pentru Israel. Intareste-te si imbarbateaza-te, nu te teme si nu te inspaimanta.
14. Iata, prin straduintele mele, am pregatit pentru Casa Domnului o suta de mii de talanti de aur, un milion de talanti de argint si o multime de arama si de fier care nu se poate cantari, caci este foarte mult; am pregatit, de asemenea, lemne si pietre, si vei mai adauga si tu.
15. Tu ai la tine un mare numar de lucratori, cioplitori de piatra si tamplari, si oameni indemanatici in tot felul de lucrari.
16. Aurul, argintul, arama si fierul sunt fara numar. Scoala-te, dar, si lucreaza, si Domnul sa fie cu tine.”
17. David a poruncit tuturor capeteniilor lui Israel sa vina in ajutor fiului sau Solomon, zicand:
18. „Domnul Dumnezeul vostru nu este oare cu voi si nu v-a dat El odihna din toate partile? Caci a dat in mainile mele pe locuitorii tarii, si tara este supusa inaintea Domnului si inaintea poporului Sau.
19. Puneti-va acum inima si sufletul sa caute pe Domnul Dumnezeul vostru; sculati-va si ziditi Sfantul Locas al Domnului Dumnezeu, ca sa aduceti chivotul legamantului Domnului si uneltele inchinate lui Dumnezeu in Casa care va fi zidita Numelui Domnului.”
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO